Беспилотните летала најдоа еден куп забавни примени – од замена на овчарски пес до чувари на граница. Но, Австралија ја има најуникатната идеја до сега. Властите ќе ангажираат флота на беспилотни летала кои ќе ги штитат пливачите од напади на ајкули. Минатата година на крајбрежјето на Нов Јужен Велс беа забележани неколку напади, па властите […]

Прочитај повеќе

Сервисот Jooce.com е едноставно решение за сите сајбер номади кои секогаш се наоѓаат на различен компјутер. Овој приватен, он-лајн десктоп е сигурен интернет комуникациски портал каде што може да слушате музика, да споделувате фајлови, да зборувате со вашите пријатели преку разните ИМ клиенти, да користите е-маил во едноставна платформа наменета за тоа, да организирате фајлови […]

Прочитај повеќе