Microsoft го најави новиот лаптоп Surface Laptop Studio кој ќе биде наследник на Surface Book серијата на лаптоп компјутери. За разлика од претходникот, оваа генерација доаѓа со екран кој не може да се оддели и да се користи како таблет компјутер. Сепак дизајнот не е стандарден за најголем дел на лаптоп компјутерите. Екранот наместо на […]

Прочитај повеќе

Microsoft претстави серија нови уреди од Surface Studio, па се до нови слушалки. Surface Studio 2 Станува збор за прва надгадба на дектоп комјутерот кој Microsoft прв пат го претстави пред 2 години. Станува збор за еден од најинтересните уреду од компанијата, како секако и најскапиот. Studio е десктоп наменет за дизајнери, ова може да […]

Прочитај повеќе

По две конференции и презентации во два дена; претставување на повеќе или помалку слични, ако не и исти производи; се чини дека Microsoft сега ги надмина Apple, барем кога компјутерите се во прашање. Без сомневање разликата најдобро се гледа на контролерот. Touch Bar и Surface Dial секако се надградба врз стандардните контролери, но контролерот на […]

Прочитај повеќе

Surface Studio; нов Surface Book; Paint 3D; Windows 10 Creators Update се само дел од презентациите кои Microsoft ги имаше вчера на својата конференција во Њујорк, САД. Компанијата овој пат се чини дека потполно е фокусирна на привлекување на дизајнерите и уметниците кои традиционално се корисници на Apple. Хардвер Иако се очекуваше новиот сè-во-едно компјутер од […]

Прочитај повеќе