Microsoft претстави нова серија на лаптоп компјутери пред сè наменети за користење во образованието. Овој сектор благодарение на ниските цени последните неколку години е под доминација на Google, но работите полека се менуваат. Компанијата заедно со неколку партнери претстави 7 уреди, сите поевтини или околу 300 долари. Дел од партнерите на Microsoft за овие лаптопи […]

Прочитај повеќе

Microsoft претстави нов Surface модел. Според очекувањата, станува збор за уред кој треба да ги намами купувачите да го купат својот прв Surface лаптоп. Она што е веднаш забележливо е дека новиот лаптоп доаѓа со значително помали димензии. Екранот е 10 инчен, па новиот Surface е со иста големина како и iPad Pro. Двата уреди […]

Прочитај повеќе