По две конференции и презентации во два дена; претставување на повеќе или помалку слични, ако не и исти производи; се чини дека Microsoft сега ги надмина Apple, барем кога компјутерите се во прашање. Без сомневање разликата најдобро се гледа на контролерот. Touch Bar и Surface Dial секако се надградба врз стандардните контролери, но контролерот на […]

Прочитај повеќе

Surface Dial е нов контролер од Microsoft наменет пред сѐ за интеракција со екраните на допир.  Контролерот, но и најголем дел од хардверот на презентацијата на Microsoft во Њујорк, се наменети да ги привлечат дизајнерите. Контролерот е всушност бежично копче кое може да се користи за куп команди со различна функционалност. Можностите се речиси неограничени: од […]

Прочитај повеќе

Surface Studio; нов Surface Book; Paint 3D; Windows 10 Creators Update се само дел од презентациите кои Microsoft ги имаше вчера на својата конференција во Њујорк, САД. Компанијата овој пат се чини дека потполно е фокусирна на привлекување на дизајнерите и уметниците кои традиционално се корисници на Apple. Хардвер Иако се очекуваше новиот сè-во-едно компјутер од […]

Прочитај повеќе