Вештачката интелигенција има неверојатен потенцијал да го подобри животот на луѓето и токму ова е одна од причините поради која е потребна регулација. Повикот овој пат доаѓа од директорот на компанијата која е можеби и најмногу инвестира во развој на вештачката интелигенција, Сундер Пичај. „Овој месец имаме три конкретни примери за тоа како Alphabet и […]

Прочитај повеќе

Директорот на Google Сундер Пичај беше на сослушување пред Конгресот на САД. Тој требаше да одговара на прашања кои се однесуваат на начинот на кој компанијата работи. Секако главно прашање беше приватноста. Претставникот на Google требаше да одговори што, како и колку податоци собираат од корисниците. На вие прашања тој одговори дека корисниците имаат избор […]

Прочитај повеќе

Паметните телефони се тука, и најголем дел од од индустријата и девелоперите се фокусирани на нив, но фокусот полека се поместува кон вештачката интелигенција. Вештачката интелигенција во следните 10 години ќе биде полето на кое повторно ќе се натпреваруваат истите компании, иако засега сè уште е сме во многу рана фаза, вели директорот на Google, Сундер Пичај, […]

Прочитај повеќе