Еден од најдобрите филмови на Sundance фестивалот, филм за проститутки-трансексуалци од Холивуд, Tangerine, е направен со iPhone 5S и апликација која чини само 8 долари, пишува Verge. Филмот е прв филм снимен речиси целосно со iPhone 5S кој учествува на филмски фестивал со големина на Sundance. Tangerine е снимен со три iPhone-и и Filmic Pro […]

Прочитај повеќе

Помеѓу номинираните филмови од Sundance Film Institute за 2012-та година во категоријата странски документарни филмови се најде и филмот Indie Game: the Movie. Филмот е дело на двајца канаѓани Џејмс Свирски и Лисен Пајот кои поминале една година следејќи ја работата на петмина независни креатори на видео игри. Помеѓу останатото филмот ја следи работата на […]

Прочитај повеќе

YouTube го стартуваше youtube.com/store нудејќи им на американските корисници можност да си изнајмат филм и серија по цена меѓу 99 центи и 6 долари. Наплатите се вршат преку Google Check-Out.

Прочитај повеќе

Најпопуларниот видео сервис станува видеотека. YouTube тестира опција за изнајмување на филмови од филмскиот фестивал Sundance. Опцијата е едноставна – плаќате 4 долари за филм кој можете да го гледате во период од 48 часа колку пати сакате.

Прочитај повеќе