Креаторот на Java програмскиот јазик, Џејмс Гослинг, се вработи во Google после 26 години верност на Sun, кој лани беше купен од Oracle. Интересно, Google го прави овој чекор во момент кога Oracle ги тужи за нарушување на авторски права и нивниот патент, поради тоа што Google користат Java во оперативниот систем Android.

Прочитај повеќе