Компанијата suitX работи на модуларен егзоскелет наменет за луѓето кои често креваат товар. Егзоскелетот им помага полесно да креваат тежина која во инаку не би ни можеле да ја кренат. Секако уредот е наменет за користење во индустријата, каде често се крева товар. Но, можностите на suitX оделата на завршуваат на ова. Друга верзија овозможува движење на […]

Прочитај повеќе