Можеби никогаш не сте чуле за 4chan, но сигурно сте се сретнале, на еден или друг начин, со интернет феномените поттикнати од форумот. Мемињата RickRoll’d и lolcats, Anonymous борбата против скиентологијата и многу други интернет феномени, сите дојдоа од чудниот свет на 4chan, кој еднаш беше опишан од Guardian како „лудаци со детско однесување… брилијантни, апсурдни и затрашувачки“.

Прочитај повеќе