Американските студенти кои се одлични гејмери годинава ќе можат да аплицираат за стипендии кои бараат од нив да продолжат да играат видео игри, но и да имаат добри оценки. Иако ова не е првпат компанија врзана со индустријата да доделува стипендии, сепак ова е прв случај каде успехот во играњето е еден од условите за […]

Прочитај повеќе

Сподели знаење, сподели информација. Ова беше мотото првин на форумот, а сега и на целиот нов портал fakulteti.mk.

Прочитај повеќе