Без сомневање содржината на еден стрим сервис е најважна при изборот на корисниците на кого да му ја „дадат“ својата претплата. Netflix, HBO Go, Amazon, Disney+, Apple TV се натпреваруваат за корисниците, а најважно за ова се филмовите и сериите кои се достапни на платформите. Amazon веројатно не е првиот сервис за стриминг на кој […]

Прочитај повеќе

Целта на овој краток текст е да ве потсетиме дека Spotify веќе половина година е достапен во Македонија, но и да ве потсетиме дека до крајот на месецот можете да ја искористите понудата за цели три месеци бесплатно уживање во премиум услугите на една од најпопуларните платформи за слушање музика. Промоцијата се однесува на новите […]

Прочитај повеќе

Не е никаква тајна дека Amazon го сака тронот за сите дигитални содржини, а најбрзиот пат до таму го гледа преку стриминг услугите. Подолго време се шушкаше дека гигантот се подготвува за овозможување услуга која ќе биде директен ривал на Nvidia GeForce Now, Xbox и Google Stadia. Конечно се дозна дека услугата ќе се вика […]

Прочитај повеќе

GeForce Now нуду феноменални можности за стриминг на игри на какви било телефони, таблети или стари компјутери. Од нашите тестирања заклучувме дека, кога се работи за играње на облак, нема подобра алтернатива од GeForce Now. Но, за уживање во вакви предности, потребен ви е не само брз и стабилен интернет, туку и огромен избор на […]

Прочитај повеќе

Што е Disney+? Disney+ e стриминг услуга која ви дозволува да гледате најразлични филмови и серии и, од она што видовме, сериозен конкурент и солидна алтернатива на Netflix. Кога ќе започне функционирањето на Disney+ и во кои региони? 12 ноември 2019 година, но датумот е само за Соединетите Држави. Disney се уште нема објавено кои […]

Прочитај повеќе

KODI е моќен плеер за мултимедијални содржини, како музика, видеа, и фотографии, на вашиот компјутер, или онлајн. KODI е и програм кој често се споменува во ситуации кога сакате бесплатно да гледате филмови, телевизиски серии, или спортски емитувања. Како програм, нема ништо нелегално со KODI. Но, можат да се искористат таканаречени non-Kodi додатоци за нелегално […]

Прочитај повеќе

Steam тестира Broadcasting функција која ќе им овозможува на корисниците преку стрим во живо да ги проследат игрите кои ги играат нивните пријатели. Сепак за ова да биде овозможено играчот треба да има активирано опција која дозволува следење на играњето. Следењето на стримовите е едноставно, со одберање некој од листата на пријатели кој игра во […]

Прочитај повеќе

Корисниците на iCloud што воедно имаат и Apple уред како iPhone или iPad може наскоро да уживаат во својата колекција на музика купена преку iPhone, но во многу повисок квалитет. Зависно од конекцијата дали е 3G или со ограничена брзина, тогаш квалитетот на стримингот ќе се адаптира до оптимално ниво. Постојат гласини дека оваа технологија […]

Прочитај повеќе

Facebook можеби ќе соработува со европскиот сервис за стримање Spotify да стартуваат музичи сервис првин во европските земји каде е достапен Spotify, па во САД, а потоа и ширум светот, пренесува Forbes повикувајќи се на извори блиску до договорот.

Прочитај повеќе

Секоe YouTube видео се симнува додека го гледате. Симнувањето продолжува и доколку кликнете пауза. Ова може да биде проблем на многумина корисници кои имаат лимит на својот интернет сообраќај, пример 10 или 15 гигабајти, посебно може да биде проблем кога ќе се одбере подолго видео за потоа да се сфати дека е погрешно или воопшто не е интересно.

Прочитај повеќе