YouTube во наредниве два дена (13-14 септември) заедно со четири партнери ќе тестира платформа за стримање во живо која има и можност за коментирање во живо.

Прочитај повеќе

Сликата погоре јасно покажува World of Warcraft на iPad. Но таблет PC-то го нема потребниот хардвер да ја стартува видео играта?!

Прочитај повеќе

Дали би сакале да ги играте најновите игри на максимум графика без купување на скапи хардвер делови? Тогаш запознајте се со cloud computing концептот. Со кратки зборови, cloud computing e услуга преку интернет, со подолги, ова е концепт за складирање на цели оперативни системи, податоци, мултимедија на еден огромен сервер/и, до кој имате пристап преку вашиот компјутер преку интернет без да инсталирате додатен софтвер или хардвер.

Прочитај повеќе