Најпознатиот торент сајт Pirate Bay тестира можност за стримање на филмови директно во прелистувачот. Засега функцијата е бета, а за гледање на филмовите е потребна Torrent Time апликацијата, вели Venturebeat. По инсталирањето до линкот за преземање на торентот ќе се појави нов линк „Stream it!“. Со оглед на тоа дека станува збор за бета, најверојатно […]

Прочитај повеќе

Најголем дел од сајтовите кои споделуваат стримови од спортски натпревари не се безбедни, и ги таргетираат личните податоци на корисниците, се вели во истражувањето на Стоун Брук Универзитетот, кое го сподели BBC. Во него се вели дека речиси половина од сервисите за стрим го заразуваат компјутерот на посетителите со малициозен софтвер. Истражувачите испитале над 5.000 […]

Прочитај повеќе