Вo IT.mk не ги сфаќаме секогаш сериозно оние тези за зависност од интернет, телефони итн. бидејќи веруваме дека технологијата не прави поефикасни и помоќни, веруваме дека сме на пат да се претвориме во киборзи, и тоа воопшто не е лоша работа. Но, „tele-pressure” е нешто што ни го привлече вниманието бидејќи го чувствуваме секој ден. […]

Прочитај повеќе

Duo Spheres е македонска видеоигра за Android која ќе ви помогне при фокусирањето, мултитаскингот и ќе ви ја зголеми отпорноста на стрес. Duo Spheres е дело на гејминг студиото на Lynx Animation, кое пред сѐ работи на анимирани филмови, но и на уште една видеоигра „Џон Вардар против галаксијата“. „Со играта влегувате во тест кој […]

Прочитај повеќе

Нервозни сте, лути на некој, нешто ве мaчи? Тогаш Испразни се! Овој сајт е интересна идеја. Не само што можете слободно да се испукате на интернет, без некој да ви се налути или да има последици, туку преставува и интересен сајт за забава. Има навистина интересни коментари од секојдневието.

Прочитај повеќе