Развојното студио Bandai Namco ги израдува фановите со нов трејлер за очекуваната Tekken 7. Краткиот видео материјал покажува извадоци од приказната и одредени гејмплеј елементи. Интересно е тоа што Tekken 7 е излезен за јапонските аркадни станици повеќе од година и пол, а она што сеуште се очекува е играта да се појави и за […]

Прочитај повеќе

За многумина од нас новогодишните празници се период во кој сакаме да изгледаме дел од филмовите или телевиските серии кои ги сме ги пропуштиле. За жал во последниве години се помалку гледаме различни содржини на каналите на македонските телевизии, затоа се решивме за овие празници да ви препорачаме една поразлична листа на филмови. Иако квалитетот […]

Прочитај повеќе

Студенти од Минхен направија видео во еден кадар во кое ја презентираа историјата на гејмингот, од играње тенис со две цртички и квадратче во 1958 година, преку Pacman во 1980-та, Donkey Kong, Sonic, Street Fighter II во 1991 година до Need for Speed, голф на Nintendo Wii и Rock Band. А што понатамо? Според минхенските студенти, сега не очекува виртуелната реалност.

Прочитај повеќе