Илјадници Европејци како последица на пандемијата на коронавирусот COVID-19 се затворени во своите домови, принудени да пронајдат нова и безбедна забава. Интернет со сè што нуди е главната платформа на која сите ние во овие денови на самоизолација или задолжителен карантин ја наоѓааме својата разонода, покрај нели работењето од дома, пребројувањето на деновите и сл. […]

Прочитај повеќе

Шансите дека го знаете Тајлер „Ninja“ Блевинс се големи, особено доколку сте по гледање стримови со играта Fortnite. Но, дали сте се запрашале колку заработува харизматичниот стример? Според најновото интервју со CNBC, Тајлер заработува 500 000 долари месечно, заработка која првенствено доаѓа од Amazon и Twitch Prime претплатниците, како и од бројните следбеници на YouTube, Instagram, and […]

Прочитај повеќе

Twitch ќе воведе виртуелна валута Stream+. Валутата ќе им овозможи на корисниците да ја користат во анкети или за обложување. Дополнително ќе може да се користи и за купување во игрите, јави BBC. Stream+ ќе се заработува со гледање на содржини на Twitch, а прва игра која ќе ги користи е Breakaway на Amazon. Играта […]

Прочитај повеќе

Google+ Project e најголемиот обид на Google да му конкурира на Facebook, но дали ќе им се допадне на милионите корисници да започнат да користат уште една друштвена мрежа? Дали Google конечно после неколку неуспешни обиди креира квалитетна и корисна друштвена мрежа? Според Вик Гундотра од Google „нема да го убодеме од прва, но ќе се трудиме додека не успееме“.

Прочитај повеќе

По неколкуте успешни преноси во живо на големи концерти, интервјуа и спортски натпревари, YouTube донесе одлука да овозможи постојано следење на настани во живо преку платформата youtube.com/live.

Прочитај повеќе