„Ова е годината кога конечно ќе го совладам јазикот кој отсекогаш сум сакал. Време е да станам сериозен на тоа поле, нема повеќе играње“. Колку пати сте го слушнале или кажале ова? Но, времето некако поминува; едната година лесно се заменува со наредната, а јазикот кој отсекогаш сме сакале да го зборуваме, иронично не задева […]

Прочитај повеќе

Oвие алатки и веб сајтови за учење јазици, кои се воедно и бесплатни, нудат основни фрази и едукативни материјали кои би ви помогнале да се запознаете со оптимален фонд на зборови неопходни за секојдневна комуникација на јазикот кој сакате да го научите. За да се достигне некое повисоко ниво на познавање на одреден јазик, истиве […]

Прочитај повеќе

Тwitter допира до целиот свет, над 60 отсто од твитерџиите се надвор од САД, објави сервисот за микро-блогирање. Oд последниве десет месеци бројот на интернационалните корисници се зголемил за скоро 20 отсто, од 45% во јуни 2009 година до над 60% во април 2010.

Прочитај повеќе