Дали знаете дека „Патот на памукот и камили поминувале низ Скопје?“, или дека поминала и „Африканската коњаница под команда на францускиот генерал Жуно Гамбета?“. Можеби дека „До 1935 во Вардар имало речен остров, ада на која се одржувале спортски и забавни настани?“. Овие и куп други интересни илустрации се споделени на StorytellingSkopje, кул вебсајт посветена […]

Прочитај повеќе