Google Goggles е апликација за Android 1.6+ мобилните телефони која користи слики за да го пребарува интернетот. Пример, во уметничка галерија сте, со вашиот телефон сликате уметничко дело и со помош на Goggles го пребарувате Google за историјата и авторот на делото.

Прочитај повеќе

YouTube го стартуваше youtube.com/store нудејќи им на американските корисници можност да си изнајмат филм и серија по цена меѓу 99 центи и 6 долари. Наплатите се вршат преку Google Check-Out.

Прочитај повеќе