Чед Хурли и Стивен Чен, луѓето кои во 2006-та го стартуваа YouTube, го купија сервисот за онлајн букмаркирање на страници Delicious. Delicious претходно беше во власништво на Yahoo, купен во 2005-та, кои од тогаш не направија многу да го надградат сервисот и изјавија дека подобро е да го продадат сервисот отколку да го изгасат комплетно.

Прочитај повеќе