„Не разбирате како функционира Интернетот“, ова е пораката која Пионерите на интернет и ја испратија на Федералната комисија за комуникација. Во писмото се бара од Федералната комисија за комуникација да го откаже гласањето за предлогот. „Предологот ќе овозможи надзор на Комисијата над интернетот, без притоа да обезбеди адекватна замена која ќе ги заштити корисниците, слободниот […]

Прочитај повеќе

Над 140 директори и основачи на американските технолошки компании не го сакаат Доналд Трамп за претседател на САД. Тие објавија заедничко отворено писмо на Medium во кое го нарекоа г. Трамп „катастрофа за иновациите“. „Веруваме во инклузивност на државата која ќе ги негува можностите, креативноста и еднаквите можности за сите. Доналд Трамп не верува во ова. […]

Прочитај повеќе