Oсновачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, официјално ja објавија својата нова видеo апликација – MixBit. Овој сервис, кој беше најавен во март, од денес им е достапен на сите корисници на iOS, a наскоро и на сите корисници на Android. MixBit на корисниците им овозможува заедничко создавање на видео содржина. Тие може да […]

Прочитај повеќе

Основачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, го стартуваа новиот освежен Delicious, веб сајтот за обележување и споделување кој неодамна го купија од Yahoo. Освежениот веб сајт задржува голем дел од карактеристиките кои ги имаат привлечено првичните корисници, но сега се додадени дополнителни опции кои ќе им помогнат […]

Прочитај повеќе

Основачите на YouTube, Чед Хурли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, најавија дека го освежуваат веб сајтот за обележување Delicious, претходно познат како del.icio.us. Delicious е еден од првите веб сајтови кои го популаризираа означувањето како начин за организирање на содржина и споделување на истата. Во 2005 година овој веб сајт беше […]

Прочитај повеќе

Славе Јовановски веќе две ипол години работи за Google-овиот YouTube, a во последниве 9 месеци е технички водач на новиот YouTube Live проект кој треба да донесе содржина во живо преку видео платформата која ќе е целосно интегрирана со останатиот дел од сервисот, и можеби крајната цел е да го замени телевизорот. Вели дека канцелариите на Google се баш како што ги замислуваме. Имаат се што ти душа сака.

Прочитај повеќе