Инкубаторот Step Up во соработка со Asseco SEE и DoXTeam ја објавија првата програма за стипендирање на бизнис таленти. Стипендирањето се однесува на студентите запишани во 1 и 2 година на факултетите за информатички технологии и компјутерско инженерство. Кандидатите ќе бидат дел од тестови, самостојно и тимско решавање на задачи и интервјуа пред да бидат дел од програмата. […]

Прочитај повеќе

Google Summer of Code  e глобална програма која им овозможува на студентите кои се постари од 18 години да пишуваат код за разни проекти за слободен софтвер. Накратко, ќе можете да работите за светски проекти за слободен софтвер во одлични тимови, каде ќе работите на реални проблеми и вашата работа веднаш ќе биде видлива. Порај можноста […]

Прочитај повеќе

Како дел од тековната посветеност на Google во охрабрувањето на жени и малцинства во вклучување во областите на компјутерско инженерство и технологија, Google ги објавува следните стипендии: Google Anita Borg Memorial Scholarship 2012: Europe, the Middle East and Africa; Google Europe Scholarship for Students with Disabilities; Рокот за пријавување за двете стипендии е 01.02.2012 година. […]

Прочитај повеќе

Секој студент од 13 до 18 години од било кој дел на светот преку својот интернет прелистувач може да се вклучи на Google-овиот светски саем за наука во партнерство со CERN, LEGO групацијата, National Geographic и Scientific American.

Прочитај повеќе

Сите студенти кои сакаат да аплицираат за стипендија ќе можат да го направат тоа преку електронска пријава на http://mon.gov.mk/, сајтот на Министерството за образование и наука (МОН).

Прочитај повеќе

<Надополнето 5.11.10> Вкупно 65 невработени лица денеска ги потпишаа договорите за обука за ИТ-програми дефицитарни во ИТ-секторот, вели МИО.

Прочитај повеќе