Семос Едукација и оваа година објавува повик за  стипендии на летните менторски програми. Во соработка со неколку компании, и оваа година се понудени различни стипендии за менторски програми за најбараните професии: Microsoft Web Developer, Microsoft Data Analyst, Microsoft Azure Cloud Administrator, Cisco мрежен администратор, Java програмер.   Менторските програми вклучуваат пакет на обуки во Семос […]

Прочитај повеќе

Инкубаторот Step Up во соработка со Asseco SEE и DoXTeam ја објавија првата програма за стипендирање на бизнис таленти. Стипендирањето се однесува на студентите запишани во 1 и 2 година на факултетите за информатички технологии и компјутерско инженерство. Кандидатите ќе бидат дел од тестови, самостојно и тимско решавање на задачи и интервјуа пред да бидат дел од програмата. […]

Прочитај повеќе

NewMan’s Got Talent е нова програма на NewMan’s акцелераторот со којa ќе се обидат да им помогнат на работодавачите да најдат работници, а на студентите да дојдат до стипендии за студирање. Студентите кои се заинтересирани за стипендирање ќе треба да се пријават во акцелераторот, по што ќе се одржат неколку обуки и тестови. Ова треба да […]

Прочитај повеќе

Сите млади претприемачи кои имаат бизнис идеја се поканети за учество на деветтиот Leader проект на Macedonia2025. Повикот е отворен, а 40 учесници ќе добијат целосни стипендии. Проектот е организиран од Ivey School of Business а претставува 10 дневна МБА работилница. Учесниците можат да се здобијат знаења за алатки за анализа, процеси за размислување и […]

Прочитај повеќе

Сподели знаење, сподели информација. Ова беше мотото првин на форумот, а сега и на целиот нов портал fakulteti.mk.

Прочитај повеќе

<надополнување>Дојде и моментот да се доделат стипендиите. .. До истекување на рокот за пријавување, добивме повеќе од 80 апликации, од кои моравме да избереме 12 кандидати за ECDL и само 8 за Microsoft Official Course 50322A. Изборот беше навистина тежок и во името на IT.com.mk и B-Kings им благодариме на сите за учеството!

Прочитај повеќе