Гласината дека ќе можеме финансиски да пропаднеме толку бргу по зимската распродажба доаѓа од Steam Database. „Наредната распродажба ќе се вика Lunar New Year Sale и ќе трае од 15 до 19 февруари. Благодарение на Steam Direct, ваквите информации не можат да се држат во тајност повеќе од 5 часа“, се чита од Steam Database. […]

Прочитај повеќе

Во пресрет на Cyber Monday, повеќето, ако не и сите, продавници на дигитални игри организираат распродажби со длабоки попусти до 95%. Годинава, први ја започнаа распродажбата GamersGate, а веднаш по нив се наметна GOG со нивните DRM-Free игри. Неколку дена подоцна, стапи на сила и распродажбата на GreenManGaming, а потоа и на Origin. Распродажбата зазема […]

Прочитај повеќе

Два пати годишно, Steam напаѓа со главни распродажби и попусти на игри до 95%. Иако отприлика знаеме дека едната распродажба е на крајот од декември, а другата на крајот на јуни, точните датуми секогаш се криеле на крајно неуспешен начин или предвреме се откриваат од гигантите како PayPal или од одредени инди девелопери кои не […]

Прочитај повеќе