Друштвената мрежа за професионални контакти LinkedIn продолжува да ја надградува својата платформа, најавувајќи нова опција која ќе им овозможи на компаниите да споделуваат статуси на LinkedIn профили. LinkedIn до сега им овозможуваше на корисниците да следат компании, а со новата опција ќе им овозможи на компаниите да допрат до оние кои ги следат. Оваа опција […]

Прочитај повеќе

Facebook најави неколку промени во обид да го подобри споделувањето. Беше објавен нов интерфејс за преглед на фотографии со поголема резолуциjа, од сега ќе бидете известени ако некој ве тагира на слика, и се претставија нови опции за споделување статуси и подобра приватност. Овие новини, кои Facebook ги стартува постепено, сега се достапни за скоро […]

Прочитај повеќе

Facebook продолжува со претставување на нови дополнувањa, па така од сега стримот ќе има нова опција која ќе ви покажува за што разговараат вашите пријатели. Кога статусите на повеќе ваши пријатели ќе го содржат името на некоја страница, во вашиот стрим сите овие статуси ќе се појават групирани во еден пост, со линк до страницата […]

Прочитај повеќе

Продолжува потрагата по начини да се синхронизираат Facebook и Google+… со Google+ добивме уште едно место *плус* на кое треба да објавуваме статуси и да бидеме активни, но благодарение на упорноста на некои корисници, откривме дека постои начин како со мал трик да си ја олесните работата и со “еден удар да утепате две муви” […]

Прочитај повеќе

Facebook дојде до добра идеја да ги истакне нотификациите за фан страните на кои сте администратор, истакнувајќи ги од десно на страната, без да мора да се префрлувате.

Прочитај повеќе

Firefox 4 донесе многу поделени мислења во однос на драстично променетиот интерфејс. На многумина им се допаѓа, но повеќето мислат дека е едноставно „чекор назад“. Тоа може да се види од оваа активна тема на форумот, а и низ мрежата се шират побарувања за хакови кои ќе им помогнат на корисниците кои си го сакаат стариот интерфејс да ја добијат пак таа функционалност.

Прочитај повеќе

Facebook тестира опција да ги отстраните несаканите нотификации, пример на пост на кој сте коментирале или сте стиснале Like.

Прочитај повеќе

Светското првенство е при крај, а со тoа и дискусии на друштвените мрежи за фаворитите, за кој фудбалер го бива, а кој е тапа, за прогнози… но тоа не е причина да не се прегледаат старите и интересни дискусии, нели?

Прочитај повеќе

Openbook е пребарувач на Facebook статуси. Но, ќе прашате, нели тие статуси треба да се приватни?

Прочитај повеќе

Twitter стартуваше опција за споделување локација. Oпцијата „Твитај ја локацијата“ по зададено е исклучена, што е добро за приватноста пред се на новите корисници, но и одлична опција за користење на геолокацијата да се означи местото на настаните.

Прочитај повеќе