Mozilla Firefox е најкористениот веб прелистувач во Европа, со над 38 отсто од пазарот, надминувајќи го за прв пат Internet Explorer, прелистувачот на Microsoft, кој има 37 отсто, според статистиката на StatCounter.

Прочитај повеќе