По повод 10-тиот роденден на енциклопедијата, интерактивната агенција JESS3, продолжувајќи го својот серијал „Состојбата на…“, направи видео за состојбата на Wikipedia кое е презентирано од основачот на енциклопедијата Џими Велс. Видеото е за почетокот на Wikipedia, т.е. Nupedia, за достигнувањата на ециклопедијата и како трудот околу Wikipedia треба сега да се фокусира, надвор од западните земји, кон земјите во развој.

Прочитај повеќе