Откако го претрка Apple со продажбата, Samsung сега успеа да го помине и на листата за намногу интернет сообраќај од паметните телефони. Samsung телефоните се најкористени на интернет од јуни и земаат 25,47 отсто од интернет сообраќајот, пред Apple со 25,09 отсто. По подолго време, во последните два месеци пораст на сообраќајот бележи и финскиот […]

Прочитај повеќе

StatCounter објави дека во неделата Google Chrome успеа на кратко, на само еден ден, да го надмине Internet Explorer по користеност. Според сервсот за анализа на веб сајтовите, на 18 март Chrome ги надмина ривалите во Индија, Русија и Бразил, и со тоа стана најкористениот прелистувач во светот со над 32,71 отсто од пазарот, надминувајќи […]

Прочитај повеќе

Nokia го зазема првото место во битката за тоа преку кои мобилни уреди на кој производител највеќе се сурфа на интернет. Според извештајот на фирмата за аналитика StatCounter Nokia e на првото место благодарение на добрата пенетрација на новите мобилни пазари како што е Индија. Apple со утешително второ место и околу 29 отсто е […]

Прочитај повеќе

Според компанијата за веб статистики StatCounter, Google Chrome до крајот на декември би можел да го надмине Mozilla Firefox, и да настане вториот најпопуларен веб прелистувач во светот. Google Chrome уште во јули веќе го надмина Firefox во Велика Британија, а уште малку и во целиот свет. Според  >StatCounter, ирска компанија која ја следи употребата […]

Прочитај повеќе

Според StatCounter, Google Chrome во јуни го надмина Firefox и сега, во јули, има 44 отсто од пазарот на прелистувачи, оставајќи го Firefox во позадина со 40 отсто. Internet Explorer има само 10%. Оваа статистика се потврува и oд Google Analytics на It.com.mk каде 46% од посетите доаѓаат од Chrome, додека 42 отсто од Firefox. […]

Прочитај повеќе

Mozilla Firefox е најкористениот веб прелистувач во Европа, со над 38 отсто од пазарот, надминувајќи го за прв пат Internet Explorer, прелистувачот на Microsoft, кој има 37 отсто, според статистиката на StatCounter.

Прочитај повеќе

Според статистиката на StatCounter прелистувачот на Microsoft, Internet Explorer за прв пат падна под 50%, односно сега држи 49.87 отсто од глобалниот пазар на прелистувачи за септември. Мozilla Firefox е втора со 31.5 отсто. Најинтересен раст е тој на Google Chrome кој сега има 11.54% од глобалниот пазар на интернет прелистувачи, што е одличен раст замајќи в предвид дека имаше само 3.6 отсто во септември 2009 година.

Прочитај повеќе

Google има неверојатни 98.29 отсто од глобалното мобилно пребарување, покажуваaт најновите бројки на StatCounter. На второ место е Yahoo со 0.8 отсто.

Прочитај повеќе