Стартапот Starship, чиј основач е Анти Хенла, еден од креаторите на Skype, планира во иднина да користи роботи за достава на производи. Досега дел од компаниите како Amazon и Google најавија дека работат на дронови за достава, а ова е еден од ретките стартапи кои е заинтересиран за достава по земја. Компанијата го презентира и […]

Прочитај повеќе