Македонските стартапи имаат шанса да дознаат некои совети и трикови од Френк Нојригат, ко-основач на Startup Weekend, кој е во Македонија на работна посета. Г. Нојригат во 2009-та година го ко-основа Startup Weekend, дводневен хакатон кој стана глобален стартап настан во 150 земји, вклучувајќи ја и Македонија. Тој на бесплатна работилница, организирана преку едукативната платформа […]

Прочитај повеќе