И оваа година во организација на Стартап Зона, од 20-22 април ќе се одржи 6-тото издание на Codefest. Во рамки на технолошкиот фестивал секоја година се одржува и Codefest маратонот, маратон кој трае 32 часа и претставува тимски натпревар во развивање на софтверски и хардверски решенија. Поради зголемениот интерес за маратонот, рокот за аплицирање оваа година […]

Прочитај повеќе

Технолошкиот фестивал Codefest оваа година ќе се одржи од 7-9-ти април, во Охрид, а овогодинешниов фестивал ќе го одбележи своето 5-то јубилејно издание. Во рамки на фестивалот се одржува веќе добро познатиот Codefest Marathon, кој претставува 32-часовен тимски натпревар во развивање на софтверски и хардверски креативни решенија. Настанот е основан и организиран од страна на организацијата Стартап […]

Прочитај повеќе

Во саботата во Велестово (селото Велестово е одалечено 4 до 5 км од Охрид) официјално започна второто издание на летниот камп за претприемачи и стартапи StartQube, кој ќе трае една недела. Во текот на настанот, 15 учесници, 4 ментори и организатори живеат заедно и споделуваат идеи и искуства за градење бизниси и процесот на развивање од идеја до бизнис. Во […]

Прочитај повеќе