Џек Дорси, еден од основачите на Twitter и Squаre, на 99% конференцијата зборува како да се направи добар и успешен старт-ап.

Прочитај повеќе

Победникот на естонскиот старт-ап настан Garage48, во кој учесниците креираат веб сервиси за само 48 часа, е Kratid.com сервис за креирање и чување на виртуелни миленичиња. Виртуелните добра се доста привлечно нешто во сајбер просторот ваквите сервиси имаат доста потенцијал.

Прочитај повеќе

Plugg 2010 е еднодневна конференција на која покрај преезнтациите се демонстрираат иновативни веб проекти на европски старт-ап компании и проекти. Подолу ќе најдете неколку интересни проекти започнувајќи со Fits.me, победникот на овогодинешниот Plugg. Повеќете од 20-те проекти се се уште во почетните алфа и бета фази, и се навистина интересни концепти за идни веб сервиси.

Прочитај повеќе