Вирџинија е првата држава која дозвoли испорака на продукти со роботи. Законот овозможува автономните роботи за превоз да можат да користат тротоари и пешачки премини за превоз на производи. Законот ќе стапи на силна на 1 јули, јави Recode. Законот е дело на Рон Виланова и Вил Дестеф, но ова е комплексен проблем, па за […]

Прочитај повеќе