Тестовите на системот за сателитски интернет на SpaceX, Starlink веќе ги даваат првите резултати. Брзината на интернет врската е побрза од 150 мегабити во секунда, а во Белви, Вашингтон е забележана рекордна брзина од 205,82Mbs, јави Business Insider. Starlink на овие тестови е толку добар што брзината е подобра од 95 отсто од интернетот кој […]

Прочитај повеќе

SpaceX има доволно Starlink сателити во орбита за да започне со првите обемни тестови за широкопојасен интернет. Единствено потребно е да се остави доволно време овие сателити да ја пронајдат потребната локација. Овие сателити би можеле за околу 135 дена да бидат на својата положба и првите тестови на Space X интернет се очекуваат по […]

Прочитај повеќе