По 24 часа од објавувањето на второто продолжение Starcraft 2 стана најдобро продаваната игра за PC за 2010 година. Продажбата стартуваше на 26 јули, а веќе на 27 беа продадени над 1 милион копии вели Blizzard Entertainment, додавајќи дека за 48 часа се продадоа над 1.5 милиони копии. Со тоа StarCraft II: Wings of Liberty стана и најбрзо продаваната стратегија на сите времиња!

Прочитај повеќе