Судот во Калифорнија ја отфрли тужбата на Apartment Investment & Management Company против Airbnb. Компанијата го обвини Airbnb  дека ги поттикнува корисниците да ги прекршат своите договори за наем. Ова се овозможува преку подзакуп на изнајмениот простор. Во сопственост на Apartment Investment & Management Company’s се над 50.000 станови. Компанијата поднесе тужби во Калифорнија и Флорида и […]

Прочитај повеќе