Advanced SystemCare 13 е една од најпознатите алатки за чистење на вашиот систем, како и негово забрзување. Паралелно со ова, безбедноста на вашата приватност може да е на повисоко нив, а и се поправаат најразлични проблеми поврзани со функционирањето на оперативниот систем. Многумина корисници го ценат сево ова, особено едноставноста со која се одликува Advanced […]

Прочитај повеќе

Доколку сте разочарани од насоката во која се движат најновите верзии на CCleaner и едноставно барате достојна замена која нема да ве гуши со анти-потрошувачки политики, пружете му шанса на BleachBit. Целта на BleachBit е да отстранува ѓубре, непотребни работи кои се вдомиле во вашиот хард диск. Паралелно со ова, алатката ја штити вашата приватност […]

Прочитај повеќе

Никој не сака пренатрупан хард диск, огромни фајлови кои само ја забавуваат работата на компјутерот и го спречуваат во исполнување на целосниот потенцијал. Во такви ситуации, од исклучителна помош се таканаречените анализатори на просторот на дисковите. Со нив, можете да ги идентификувате (огромните) податоци кои можат да ја загрозат брзината на секојдневните активности. Веќе подолго […]

Прочитај повеќе

Mozilla ја објави бета 1 на новиот Firefox 4 кој носи доста новитети и промени во изгледот. Пример, Firefox 4 ќе има табови над УРЛ барот, налик на Google Chrome, копчињата „stop“ и „reload” ‘e станат едно копче, ќе има заштита од срушување, односно ако има проблем ќе се гаси само еден таб не целиот прелистувач и друг куп детали како HTML5… кои сега и не се толку битни, сега за сега, бидејќи тоа што е важно е – колку е стабилна првата бета на Firefox 4 и како им се допаѓа на корисниците?

Прочитај повеќе