Две регионални мобилни апликации влегоа меѓу петте финалисти на Startap 2.0, европски натпревар за мобилни апликации. Trambus и Taksiko ќе имаат шанса да импресионираат на Nonick, интернационална конференција за интернет трендови во Билбао на 17-18 јуни.

Прочитај повеќе

Почнувајќи од денес ќе може да го користите YouTube на 4 нови јазици: хрватски, филипински, српски и словачки, вели YouTube на својот блог. Ова значи дека YouTube сајтот сега поддржува 28 јазика, што е различно од автоматскиот превод со кој можат да се гледаат видеа на 50 јазици, меѓу кои и на македонскиот превод.

Прочитај повеќе