Стартуваше како форум за студенти, па потоа се реконструираше во портал со информации за факултетите, и за само една година Факултети.мк успеа да стане еден од најпопуларните дестинации за студентите со околу 30.000 дневни посети, и околу 62.000 Facebook фанови. Марјан Алексовски, дел од тимот зад Факултети.мк, вели дека на почеток си поставиле поскромни оптимистички […]

Прочитај повеќе

На 6-ти aвгуст 1991 година Тим Бернерс-Ли од лабораториите на CERN го стартуваше првиот веб сајт и веб сервер http://info.cern.ch, кој работеше на NeXT компјутер. Сајтот беше едноставен на кој посетителите можеа да научат повеќе за хиперлинкувањето и други технички детали за креаирање на свои веб страни и како да се пребарува Вебот, објаснува од […]

Прочитај повеќе

Tutoriali.com.mk веќе една години нуди над 310 најразновидни корисни туторијали за технологијата, софтвер, разни трикови, хардвер, Windows, Visual Basic, Java, C++… едуцирајќи ги и нудејќи им помош на сите посетители.

Прочитај повеќе

Македонскиот скратувач на линкови 0.mk наполни една година, а за тоа време скрати над 25.000 линкови кои се прегледани неверојатни 1.3 милион пати. Сервисот се појави откако Twitter стана популарна мрежа во Македонија, а откако воведе профили и други опции стана доста корисна алатка за споделување кратки персонализирани линкови и по другите мрежи.

Прочитај повеќе