Сите гејминг ентузијасти и кретори на независни видеоигри се поканети на третиот Инди Пиво. Средбата, закажана повторно во мезе барот Убац во Скопје на 26-ти јуни од 18:00 часот, се поклопува со Glitch Jam настан кој сака да покаже дека грешките, или гличовите, се еден од клучните делови при креирање на игри. Некои грешки станаа […]

Прочитај повеќе

Gather е апликација која ќе ви ја олесни организацијата на средби со вашите пријатели. Креатори на апликацијата се Макс Оден и Микаел Роџерс, кој е поранешен програмер во Yammer, CouchOne и Mozilla. Апликацијата е достапна за Android и за iOS, а може да ја преземете од GooglePlay или AppStore. Gather не е нова друштвена мрежа, туку […]

Прочитај повеќе

Еtsy.com, светски позната онлајн продавница за оригинални ракотворби, ќе организира локални средби со заедницата ширум светот, а една таква средба ќе се случи и во Скопје. Настанот е закажан за 4-ти февруари, а мотивот зад настанот е секој вработен во Etsy.com да организира средба со заедницата на место каде што ќе ги помине празниците. „Целта […]

Прочитај повеќе

Македонската Foursquare заедница организира обид за Swarm значката за која е потребно да се соберат 50+ луѓе на едно место. Собирот ќе се случи меѓу 13 и 16 часот во ТЦ Рамстор во сабота, на 26.02.2011, а е организиран од 365.com.mk од чиј профил почна и дискусијата за да се собере значката.

Прочитај повеќе

6rounds е сервис со кој можете да правите видео средба во живо. Не се работи само за видео сервис, да ја стартувате веб камерата и да се гледате и комуницирате со пријателите, туку покрај таа можност има интеракивна опција да играте игри додека се гледате на камера или пак да гледате видео заедно.

Прочитај повеќе

Првиот собир на балканските Mozilla заедници ќе се одржи во Скопје на 22-ри мај, во амфитеатарот при Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ). Целта на настанот е да се запознаат Мozilla заедниците, како и да разменат идеи и да ја зајакнат меѓусебната соработка. На настанот ќе присуствуваат и преставници од Mozilla организацијата од Франција и Америка.

Прочитај повеќе