Новата иновација на Универзитетот Илиноис, 3Д испринтана срцева мембрана, во иднина можеби ќе овозможи непрекината работа на срцето. Видеото прикажува зајачко срце кое работи и испумпува крв благодарение на мембраната. Во случај на откажување на срцето или срцев удар мембраната може да ја стимулира работата на срцето во различни точки со што би прекинала неправилната […]

Прочитај повеќе

Креативната работа во нашето време е единство на технологијата и хуманоста. – Кензо Танге, јапонски архитект.
 
Инспирирани од „Срце за Јапонија“, Кензо Танге и потребата да се даде оригинална поддршка за Јапонија која беше зафатена катастрофален земјотрес и цунами, Калина Зографска, Кристијан Ивановски и Ива Дујак стартуваа своја QR кампања низ Скопје.

Прочитај повеќе