SQL Injection се дел од најчесто користените онлајн напади. Д-р Мајк Паунд на Computerfile го објаснува нападот и секако, можните последици од SQL Injection.

Прочитај повеќе

Податоците на повеќе од 200.000 деца сe украдени по сајбер напад врз кинескиот производител на играчки VTech. Освен податоците за децата, украдени се и податоци за речиси 5.000.000 родители, што го прави овој напад четврта најголема кражба на лични податоци во историјата на Интернетот. Кинескиот производител Vtech продава таблет компјутери, телефони за деца и монитори […]

Прочитај повеќе

Рускиот хакер Владимир Дринкман ја призна својата вмешаност во најголемиот компјутерски криминал досега. Г-дин Дринкман се изјасни за виновен за обвинението за заговор за неовластен пристап на заштитени компјутери и заговор за сајбер измама. Обвинетите како Владимир Дринкман имаат вештини и склоност да пробијат во нашите компјутерски мрежи. Поради ова претставуваат закана за нашата економија, […]

Прочитај повеќе

Хекерската група Ghost Shell објави милион кориснички податоци од банки, владини агенции и консултантски компании, но и компании за производство. Податоците се украдени од над 100 веб сајтови. Групата на Pastebin најави соработка со хактивистите Anonymous, и во своето соопштение најави нови напади, однсно два проекти закажени за есенва и зима. „Ова е само почеток.“, […]

Прочитај повеќе

Хакерската група Lulz Security вели дека ги пробиле серверите на SonyPictures.com и украле околу 1 милион кориснички лозинки кои се објавени на нивниот сајт. Sony вели дека го истражува случајот.

Прочитај повеќе

Sun.com и корисничкиот сајт на MySQL.com на Oracle е пробиен од двајца хакери кои објавија лозинки на корисниците на сајтот. Хакерите со име TinKode и Ne0h напишаа дека хакот е направен со „слеп“ SQL Injection напад.

Прочитај повеќе

Контроверзната интернет група Anonymous ја посрамоти безбедносната компанија HGBery навлегувајќи во нивните сервери, ги објави сите нивни лични податоци со преку 60.000 имејлови, собраа и избришаа куп податоци и, на крај, направи deface на страницата.

Прочитај повеќе

Аргентинскиот хакер и истражувач Ch Russó користејќи неколку SQL Injection напади го проби озогласениот торент сајт откривајќи лични информации на корисниците, како нивните имејл и IP адреси.

Прочитај повеќе