Американците во 2014 година правеле по 10,3 милијарди фотографии секој месец, покажува истражување на Shutterfly , што јасно покажува дека благодарение на паметните телефони доживуваме хиперпродукција на фотографска содржина. Но, ова и не е толку добро колку што изгледа. Земете било кои од фотографиите од пред 10 години, речиси за секоја од нив ќе се […]

Прочитај повеќе

Memorate на H-Sense, стартап oснован од Александар Митревски, Јасна Тренгоска и Вилијам Асиама, доби нов апдејт со кој станува поинтересен за користење на Веб. Memorate беше креирана како Windows Phone апликација за споделување на спомени и асоцијации, наречени „мемови“. Но, освен што беше ограничена на WP платформата, споделените спомени беа лични и можеа да бидат […]

Прочитај повеќе

Дел од корисниците приметија дека сега на Facebook од десната страна се прикажува ново поле со „приказни за паметење“ во кое се истакнати некои кориснички статуси, како што е погоре на сликата. На истото место се појавуваат и „фотографии за паметење“ (photo memories).

Прочитај повеќе