YouTube го поднови делот по крај на видото каде до сега се појавуваше само друго слично видео, правејќи го крајот подруштвен со опции како Share и Like.

Прочитај повеќе

Надополнето: Twitter го објави копчето – повеќе информации на официјалниот блог пост.

Прочитај повеќе

Zoom.it е сервис на Microsoft Live Labs преку кој закачувате URL од слика или сајт и добивате интерактивен преглед на истата со можност за зумирање и мрдање на сликата.

Прочитај повеќе


(Прв поглед на новиот Digg е гостински текст од Златко Јованов познат во сајбер просторот како ZlateWay. Златко е гик 4 лајф, сака фотографија, технологија и не е тешко да биде насмеан…)

Прочитај повеќе

Оpen Graph плагините на Facebook сега се достапни за мобилниот апликации, најавени Ерик Тсенг, главниот за мобилните продукти на Facebook на MobileBeat2010.

Прочитај повеќе

Pixorial е доста интересна и лесна алатка за едитирање на видеа и нивно споделување со пријателите. Алатката е веб базирана и можете да се логирате со Facebook профилот, доколку не сакате да креирате профили на други сервиси.

Прочитај повеќе

На сајтот на Утрински весник се појави текст „Лувр има виртуелен кустос“ во кој се пишува за интернет страницата на познатиот француски музеј Лувр и како музејот ги збогатил своите страници на интернет, со иновативна интерактивна програма.

Прочитај повеќе

Интересно нешто од соработката меѓу Yahoo и Facebook е што корисниците на популарниот сајт за фотографии Flickr можат да го вклучат автоматското објавување на новите слики на друштвената мрежа.

Прочитај повеќе

Подобрената Insight алатка на Facebook сега дава анализа на Like споделувањата, подобра анализа на Facebook страните и апликациите на кои сте администратор, анализа за друштвените плагини вметнати во веб сајтовите и анализа на содржината која се споделува на тие сајтови со подобри (анонимни) податоци за демографијата на корисниците.

Прочитај повеќе

Над 25.000 луѓе ветија дека ќе се откажат од друштвента мрежа приклучувајќи се на иницијативата „Откажи се од Facebook“, иницијатива која го одбра 31 мај како ден за акција и конечно бришење на профилите.

Прочитај повеќе

По критиките, притисоците и грешките околу корисничката приватност, или „фидбек“ како што Facebook го нарекува тоа, друштвената мрежа стартува нови поедноставни опции за приватност.

Прочитај повеќе