Контреверзниот основач на сега-изгасениот Мegaupload дрско го објави својот нов проект Me.ga, заедно со плановите како да избегне гасење на доменот, иако во исто време е обвинет од САД дека злоупотребил авторски права во вредност од неколку стотици милиони долари. Ким Дотком го најави стартувањето на Me.ga за 19-ти јануари 2013-та година. Овој проект ќе […]

Прочитај повеќе

Dropbox денес ја надгради својата Android апликација со тоа што стави поголем акцент на мултимедијалната содржина. Оваа надградба доаѓа само еден ден откако ја претставија својата нова галерија, а од последните неколку ажурирања може да се забележи дека посветуваат големо внимание на споделувањето на фотографии. Истите промени наскоро ќе пристигнат и за iOS платформата, додека […]

Прочитај повеќе

Medium е убаво дизајнирана платформа на која ќе се споделуваат блог постови и фотографии. Моментално е во затворена тест фаза, но откако ќе стартува би требало да го промени начинот на како споделуваме содржина, како што тоа го направија Blogger и Twitter, двата претходни проекти на Еван Вилијамс. Првиот беше купен од Google, вториот стана […]

Прочитај повеќе

Пред скоро време пишувавме дека LinkedIn подготвува нов дизајн, a сега компанијата го објави редизајнираниот LinkedIn Today. Ова е дел од сајтот преку кој сега ќе понудат подобар преглед на новостите за своите корисници. Една од поголемите новини е можноста корисниците директно да коментираат и споделуваат содржини во својата мрежа. „Овие можности, заедно со веќе […]

Прочитај повеќе

Сега сајтовите кои го користат AddThis копчето за споделување содржина, и кое ги содржи во себе поголемиот дел од друштвените мрежи, ќе можат да следат статистика за секој споделен линк во реално време.

Прочитај повеќе

Нов рекорд. За 7 дена симнати се 12 милиони Opera 10.10 прелистувачи. Рекордот се должи пред се на вклучувањето на Unite сервисот во најновата верзија на прелистувачот.
 
Unite е сервис кој овозможува вашиот компјутер да стане сервер на мрежата и преку него да споделувате фајлови, слики, филмови со пријателите, без притоа да ги закачувате онлајн (аплоадирате). Подолу се десетина слики од моето тестирање на Unite, споделувајќи неколку слики, музика и нивно линкање на Facebook.

Прочитај повеќе