(Тесктот е првично објавен на блогот Сподели Знаење, на хаклабот КИКА. Авторот е Андреј Трајчевски) Поминаа 3 години откако на FOSS блогот на Google се појави статијата за Gооgle Summer of Code meetup-ите и студентите кои таа година беа примени. 3 години откако КИКА беше отворена 24 часа, дење и ноќе, додека траеше аплицирањето. Тоа […]

Прочитај повеќе

На 28-29 мај за прв пат во Охрид ќе се одржи „Ништо нема да се случи“ собирот на кој се поканети сите ИТ ентузијасти и хакери, како од Македонија така и од регионот со цел да се запознаат ИТ заедниците и можеби да соработуваат на разни проекти.

Прочитај повеќе

Првиот скопски хаклаб КИКА бара помош во вид на донации. КИКА e место отворено за сите заинтересирани, од ентузијасти до професионални програмери и хакери кои се заинтересирани во истражување на компјутерскиот инженеринг, за дискусија или за помагање и споделување ИТ знаење.

Прочитај повеќе