Yahoo ќе се реструктуира така што ќе креира spin-off дел во кој ќе ги има сите своите важни интернет бизниси, како мејлот, пребарувањето, Tumblr и други; и дел кој ќе го задржи уделот од 15 отсто во кинеската продавница Alibaba, вели New York Times. Вредноста на Yahoo сега е над 33 милијарди долари, главно поради […]

Прочитај повеќе