Наједноставниот тест за брзина на интернет, Fast од Netflix, е одличен ако сте на десктоп. Досега корисниците од мобилните платформи мораа да ја користат веб-апликацијата. Но не за долго, Netflix претстави мобилна верзија на Fast, и тоа за iOS и Android. Ова значи дека корисниците сега треба единствено да ја отворат апликацијата, и веднаш ќе може […]

Прочитај повеќе

Ако често одите да ја проверите интернет брзината на fast.com или speedtest.net, Ookla има попрактично решение. Нивната eкстензија за Chrome која постојано е на дофат, а со тоа овозможува и побрза и поелегантна проверка. По инсталирањето на екстензијатa на Chrome се додава ново копче, а со негово притискање веднаш може да ја проверите брзината. Може […]

Прочитај повеќе

Во дискусија за Chrome на Reddit, Google инженер сподели дека нивната интернет брзина е 523.95 мегабити во секунда. Ова значи дека Google има 13 пати побрз интернет од eден од најбрзите оптички понуди во Македонија од 40 Мb/s, односно 40 пати побрз од просечната интернет брзина од 13 Mb/s во Европа.

Прочитај повеќе