Ако често одите да ја проверите интернет брзината на fast.com или speedtest.net, Ookla има попрактично решение. Нивната eкстензија за Chrome која постојано е на дофат, а со тоа овозможува и побрза и поелегантна проверка. По инсталирањето на екстензијатa на Chrome се додава ново копче, а со негово притискање веднаш може да ја проверите брзината. Може […]

Прочитај повеќе

Во Македонијa интернетoт во просек симнува со 11,17 Mbps, се вели во најновиот извештај на NetIndex, oдносно Speedtest.net, направен со анализа на 408.000 уникатни IP адреси од земјава и околу 3 милиони тестови во период од октомври до ноември. Можеби 11,17 Mbps во Македонија не треба да се потценат, но сепак не се доволно за […]

Прочитај повеќе

Speedtest.net, популарен сервис за мерење на брзината и стабилноста на интернет конекцијата со меѓу 1.5 и 2 милиони тестови дневно, само што направи редизајн на својата страница и воведе неколку нови опции.

Прочитај повеќе

Во Македонија просечната интернет брзина е 5.71 Mbps, а Велес е градот со најбрзата конекција од 6.93 Mbps. Според брзината Македонија се наоѓа на 46-тото место. Ова се резултатите на NetIndex кој резултатите за Македонија ги собрал од 249.000 уникатни IP адреси кои направиле 1.883.423 тестови за брзина од Speedtest.net и Pingtest.net, а од нив 63.000 се искористени за моменталниот индекс.

Прочитај повеќе